Kulturklasser starter op

Fra næste skoleår vil en årgang på Trekløverskolen, Frisholm Skole og Sølystskolen få undervisning i et instrument hele året igennem. Et samarbejde, som Den Kreative Skole har taget initiativ til at få i gang.

Den Kreative Skole har indgået et samarbejde med Trekløverskolen i Kjellerup, Frisholm Skole i Them og Sølystskolen i Silkeborg om Kulturklasser. Det betyder, at alle elever på en årgang på hver af de tre skoler vil få undervisning i et instrument i en musiktime hele året igennem.

Flere børn skal møde kulturen

Vi har et ønske om, at flere børn vil få mulighed for at dykke ned i det kreative univers. Vi tror på, at der ligger store værdier i at arbejde med f.eks. et instrument og ved generelt at møde kunsten. Det er med til at forme hele mennesker, som er klar til at begive sig ud i voksenlivet. Vi tror også på, at samarbejdet her vil være med til at styrke kulturlivet på den enkelte skole og i det enkelte nærmiljø.

Værdien af samarbejde

Udover at stille instrumenter til rådighed til alle de børn, som er med, sender vi også en underviser fra Den Kreative Skole med ud i musiktimerne. Det gør vi, fordi vi er overbeviste om, at 1+1 i denne sammenhæng giver 3. Vi forventer, at samarbejdet vil betyde læring hos begge fagligheder, både på Den Kreative Skole og i de tre deltagende folkeskoler.

Vi ser frem til at påbegynde projektet og glæder os til samarbejdet.