Ny vicekulturskoleleder

Ny vicekulturskoleleder skal bidrage til Den Kreative Skoles rivende udvikling

Dorthe Andersen, som i dag er orkesterchef for Aarhus Jazz Orchestra, tiltræder d. 1. januar stillingen som ny vicekulturskoleleder på Den Kreative Skole i Silkeborg

Dorthe Andersen er udvalgt blandt 110 ansøgere. Vi glæder os alle til samarbejdet! Kulturskoleleder Knud Mortensen siger sådan: ”At få Dorthe med på holdet er helt sikkert et betydeligt bidrag til den udvikling, som Den Kreative Skole er i. Dorthe blev tilbudt stillingen, fordi hun med et meget overbevisende CV og en stor passion for at gøre kulturen aktuel og tilgængelig uden tvivl vil bidrage til vores mål om at være en relevant og inspirerende kulturel platform for alle børn, unge og voksne i Silkeborg Kommune.”

Udvikling og samarbejder

Ambitionerne, som Dorthe tager med sig ind i stillingen som vicekulturskoleleder, er blandt andet udvikling af aktiviteter og tilbud, der inddrager alle børn i Silkeborg Kommune, stærke fællesskaber, forandrende udviklingsprojekter, samskabelse og sparring. Og det vil ske både i samarbejdet med medarbejderne på Den Kreative Skole og øvrige samarbejdspartnere og aktører. Som udefrakommende i forhold til kulturskoleverdenen kommer Dorthe også ledelsesmæssigt til at kunne bidrage med nye perspektiver og ideer.

Dorthes baggrund

Dorthe Andersen har siden 2017 været orkesterchef i Aarhus Jazz Orchestra. Sideløbende med sit job har Dorthe taget en diplomuddannelse i ledelse på Den Danske Scenekunstskole. Hun har desuden været projektkoordinator ved den selvejende kulturinstitution Kulturprinsen i Viborg. Herudover har hun været ansat i DR i Aarhus som studievært og medtilrettelægger på Tv-programmet ’Hvad er det værd’. Dorthe er uddannet rytmisk sanger og sanglærer fra musikkonservatoriet, og har efterfølgende medvirket i flere opsætninger og undervist på musikskoler, Det Jyske Musikkonservatorium samt Musicalakademiet i Fredericia. Tilmed har hun vundet det danske Melodigrandprix i 96 sammen med Martin Loft med sangen ’Kun med dig’.

Et skulderklap til kulturen i Silkeborg Kommune

Med sin solide erfaring som blandt andet projektleder, DR-vært, sanger, musikunderviser, og senest som orkesterchef for Aarhus Jazz Orchestra er Dorthe Andersen en stor kapacitet ind i ledelsen på kulturskolen i Silkeborg Kommune. Og det kan vi som kommune være stolte af, udtaler Kultur- og Borgerservicechef, John Bøgelund Frederiksen: ”Det er en klar anerkendelse af kulturen i Silkeborg Kommune, at vi kan tiltrække en så stærk profil som Dorthe Andersen. Medarbejderne på Den Kreative Skole og Kulturskolerådet har formået at skabe en spændende udvikling på skolen, som har haft stor appel på mange kompetente ansøgere”.