Om os

På Den Kreative Skole i Silkeborg brænder vi for, at børn, unge og voksne må møde de kreative fag. Vi ved nemlig, at det er et springbræt for både din livsenergi og udvikling at få mulighed for at lukke op for din kreativitet og slippe den helt løs! Derfor har vi et stort udbud af forskellige fag inden for kunstarterne musik, dans, billedkunst og teater.

Meget af undervisningen foregår i vores hus på Bindslevs Plads, og derudover har vi også undervisning rundt omkring i kommunen.

Vi er i alt ca. 50 medarbejdere. Af dem er størstedelen undervisere, som hver især har stor passion for deres fag og for at give kunsten videre. Og så har vi 5 medarbejdere ansat i Administrationen.

Vi vil gerne være en relevant og inspirerende kulturel platform for kreativ udvikling til gavn for både børn, unge og voksne. Udover vores grundlæggende undervisning er vi derfor også med i flere forskellige samarbejder og projekter:

Kulturklasser - Skoleklasser møder og får mulighed for at fordybe sig i et kreativt fagområde over et længere forløb, som vi laver i et samarbejde mellem undervisere fra Den Kreative Skole og lærere på den enkelte folkeskole

OrkesterMester - en organisation, der sigter på at opdyrke skoleorkestre med udgangspunkt i, at hele klassen spiller sammen

Kultur på Recept – Kulturelle forløb med det formål at styrke f.eks. stressramte borgeres mentale sundhed ved at fokusere på kultur - ikke sygdom.

DanseKRAFT - et regionalt netværk for danseundervisere med det formål at styrke dansen som kunstnerisk felt i hele regionen

Campus Bindslevs Plads - Visionen er at skabe fremtidens dynamiske og kreative markedsplads, hvor elever, studerende, ansatte og borgere mødes og lærer nyt i foretagsomme fællesskaber på tværs af uddannelse, faglighed og kultur

Fabulatoriet - forløb i et kreativt fagområde for børnegrupper i daginstitutioner, som vi laver i samarbejde mellem undervisere fra Den Kreative Skole og pædagoger i det enkelte dagtilbud

Den åbne skole – Den Kreative Skole er klar til at tilrettelægge forløb og projekter efter det enkelte, konkrete samarbejde, som relaterer sig til vores øvrige virke. Det kan f.eks. være i forbindelse med valgfagsundervisning, forestillinger, kortere projekter, fagdage, osv.

Vi er lige nu i gang med at udarbejde vores nye strategi for de næste tre år; 2020-2023. Den kommer du til at kunne læse her lige så snart, den er færdig! Indtil da kan du fornøje dig med at læse den ”gamle” formålserklæring, vision og værdier her.

Den Kreative Skole er landets ældste kulturskole. Skolen blev grundlagt i 1988. Motivationen til at starte en kulturskole kom fra en gruppe mennesker i Silkeborg, som underviste i musik på aftenskole og i folkeskolerne. De havde et fælles ønske om, at nu skulle der ske noget mere! De ville gerne starte en kulturskole, som kunne give de unge mulighed for at gå til både musik, billedkunst, dans og teater.

Den Kreative Skole startede først i musiklokalerne på Th. Langs Skole som et eftermiddagstilbud. Efter tre år fik skolen sine egne lokaler i bygningen, som nu rummer College 360 i Silkeborg. Og her blev der for alvor sat fokus på også at få de kunstneriske fag helt ned i børnehøjde.

I 2008 rykkede Den Kreative Skole ind i den nyopførte bygning på Bindslevs Plads. Her har vi i dag stadig en stor del af vores undervisning. Sideløbende med undervisningen på Bindslevs Plads underviser vi også på flere forskellige skoler rundt om i kommunen.