Skip to main content

Jon Stage

Jon om sit fag

"Musik er en drivkraft i sig selv, og det fascinerer mig, at vi kan underbygge og udtrykke musik ved at bruge vores kroppe som instrument." 

Undervisningen

"Jeg lægger enormt meget vægt på, at vi igennem teknik og træning kan opnå en fysisk frihed. At komme udover fysiske begrænsninger er en af de største gaver, jeg har oplevet i mit liv, og denne gave ønsker jeg at give videre igennem min undervisning."

Baggrund

Jon Stage (1986) har med base i Silkeborg, i over et årti fungeret som selvstændig udøvende scenekunstner, producent, iværksætter, performer, underviser og mentor. Jons kunstneriske virke er kendetegnet ved et internationalt udsyn med et bredt virke både nationalt og Internationalt. Jon blev i 2008 den første mandelige moderne danser uddannet i Jylland, fra DanseStudiets Professionelle Uddannelse, og har siden medvirket i en række forestillinger i ind og udland, ikke mindst på Aarhus Teater og Fredericia Teater, hvor Jon var danser i de Reumert vindende forestillinger Nøddeknækkeren og Tarzan. Desuden er Jon stifter og leder af hiphop organisationen King of Jutland og grundlægger af Silkeborg Teatret Magistraten.

Foto: Andrea G. Overbye